zgnilizna twardzikowa, mączniak rzekomy sałaty | sałata (uprawa w gruncie) | 10 ml w 3-12 l wody/100 m2 |
rdza szparaga, plamistość szparaga | szparagi | 10 ml w 2-10 l wody/100 m2 |
antraknoza truskawki, biała plamistość liści | truskawka(uprawa w gruncie i pod osłonami) | 10 ml w 3-12 l wody/100 m2 |
alternarioza roślin cebulowych, rdza pora | cebula, szczypiorek, por | 10 ml w 2-6 l wody/100 m2 |
mączniak prawdziwy roślin baldaszkowatych, czarna zgnilizna marchwi, alternarioza naci marchwi | marchew | 10 ml w 2-6 l wody/100 m2 |
czerń krzyżowych, plamistość pierścieniowa liści, bielik krzyżowych | kalafior | 10 ml w 2-6 l wody/100 m2 |
czerń krzyżowych, mączniak prawdziwy roślin kapustnych, plamistość pierścieniowa liści, bielik krzyżowych | kapusta głowiasta, kapusta brukselska, kapusta włoska | 10 ml w 2-6 l wody/100 m2 |
askochytoza, mączniak prawdziwy | fasola szparagowa, groch na zielone nasiona | 10 ml w 3-12 l wody/100 m2 |
czerń krzyżowych, zgnilizna twardzikowa, mączniak prawdziwy, plamistość pierścieniowa liści, bielik krzyżowych | brokuł | 10 ml w 2-6 l wody/100 m2 |
czerń krzyżowych, mączniak prawdziwy, plamistość pierścieniowa liści, bielik krzyżowych | kapusta pekińska | 10 ml w 2-6 l wody/100 m2 |
mączniak prawdziwy, parch dyniowatych | ogórek(uprawa w gruncie, pod osłonami i w szklarniach) | 10 ml w 5-15 l wody/100 m2 |
alternarioza, mączniaki prawdziwy, zgnilizna twardzikowa, septorioza selera | seler naciowy, seler korzeniowy | 10 ml w 2-10 l wody/100 m2 |
mączniak prawdziwy, alteranrioza, brunatna plamistość liści | papryka (uprawa w gruncie, pod osłonami i w szklarni) | 10 ml w 5-15 l wody/100 m2 |
mączniak prawdziwy, alternarioza, brunatna plamistość liści, zaraza ziemniaka | pomidor(uprawa w gruncie, pod osłonami i w szklarniach) | 10 ml w 5-15 l wody/100 m2 |