Więcej informacji
Owoce czerwonej porzeczki charakteryzują sie kwaskowatym smakiem i zawierają mniej cukru od innych owoców. Posiadają natomiast dużo kwasów organicznych, a szczególnie kwasu cytrynowego.
Są doskonałym dodatkiem do deserów, idealnie nadają się na przetwory.
Zawierają dużo potasu, który wspomaga zapobieganie i leczenie nadciśnienia tętniczego.
Posiadają dużo błonnika, który wspomaga funkcjonowanie jelit, wzmagają również apetyt.
Czerwone porzeczki są bogate w vit.C, która ma właściwości przeciwutleniające i pomaga zwalczać wolne rodniki.
Zawierają witaminy B, PP, żelazo, wapń, fosfor, a także garbniki.
Wspomagają pracę układu odpornościowego, regulują też poziom cukru i cholesterolu we krwi. Oprócz właściwości zdrowotnych, mają również właściwości pielęgnacyjne - działają ściągająco, antybakteryjnie i tonizująco.
Przedmiotem aukcji jest 1 sadzonka w balocie* zapakowana w folię z etykietą.
*(system korzeniowy zabezpieczony folią)