Nowy produkt
Roślina jednoroczna, z rodziny dyniowatych o długich płożących lub pnących pędach. Doskonale nadaje się do przyrządzania sałatek owocowych, deserów a ponadto jest niskokaloryczny.
Owoce bardzo dobrze przechowują się w mieszkaniu (do 6 miesięcy). Nasiona wysiewać w drugiej połowie kwietnia po 2-3 nasiona, do doniczek o średnicy 7-8 cm.
14 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Roślina jednoroczna, z rodziny dyniowatych o długich płożących lub pnących pędach. Tworzy owalne owoce dł. 10-15 cm o wadze 200-300 g. Skórka owocu ma barwę początkowo
zieloną a następnie jaskrawopomarańczowożółtą z jasnymi plamami. Wnętrze owocu wypełnia zielonożółty, soczysty miąższ o orzeźwiającym smaku. który wraz ze znajdującymi się
w nim nasionami spożywa się na surowo. Doskonale nadaje się do przyrządzania sałatek owocowych, deserów a ponadto jest niskokaloryczny. Owoce bardzo dobrze przechowują się
w mieszkaniu (do 6 miesięcy), stanowiąc oryginalny element zdobniczy i zachowując przez cały czas przydatność do spożycia. Nasiona wysiewać w drugiej połowie kwietnia po 2-3 nasion,
do doniczek o średnicy 7-8 cm. W temp 20-24 C wschody trwają do 2 tygodni. Rozsadę z 4-5 liśćmi wysadzać w drugiej połowie maja w rozstawie 1 x 1 m. Rośliny uprawiać pod
osłonami i prowadzić przy podporach na jeden pęd uszczykując pędy boczne za drugim liściem.